GRØNTSAGER PÅ GRILL – DISSE ER GODE AT GRILLE (50 )
Super easy
Cheap
Husk, at vi griller grøntsager over direkte varme, og det gælder selvfølgelig både i kuglegrill og gasgrill. Pas generelt på med alt for høj varme – en temperatur i grillen på omkring 200 grader er perfekt.
Nå, til sagen, disse grøntsager synes vi er rigtig gode at grille:
Category: | Grill Retter |
Seasons | Summer |
Ingredients
For
4
Person(s)
GRØNTSAGER PÅ GRILL
Peberfrugt |
Forårsløg |
Majs |
Grønne asparges |
Blomkål og broccoli |
Tomater |
Kartofler |
Gulerødder |
Squash |
Ananas |
GRØNTSAGER PÅ GRILL – DISSE ER GODE AT GRILLE Directions
- Peberfrugt:
En klassiker at putte på en varm grill. Skær peberfrugt ud i mindre stykker, del den i kvarte, som du igen deler i to, så du har otte stykker. Du kan selvfølgelig sagtens grille peberfrugterne i større stykker. Grill dem rå, og drys med salt, peber og eventuelt lidt olie efterfølgende. Grill peberfrugt et par minutter på hver side – de skal ikke være for sorte. - Forårsløg:
Skær det yderste af toppen af, og det samme med bunden på forårsløgene. Læg dem på den varme grillrist, og grill dem et par minutter på hver side. - Majs:
Vi plejer at pille bladene af, og forkoge majsene i letsaltet vand i fem minutter. Så kan de grilles uden at blive alt for sorte. Kom så majs på den varme grill – og giv dem ialt ti minutter – vend dem løbende, så de bliver grillet på alle sider. - Grønne asparges:
Asparges er fantastiske på grillen. De skal kun grilles meget kort tid, for ellers mister de deres sprødhed. Et lækkert trick med asparges på grill er, at pakke dem ind i en skive bacon. Rul en god baconskive rundt om fire grønne asparges, og grill indtil baconen er gyldent og sprødt. Det tager cirka en 8-10 minutter. - Blomkål og broccoli:
Du kan sagtens grille både blomkål og broccoli. Skær dem ud i buketter, og grill dem ved direkte varme indtil de begynder at tage lidt farve. Så har de stadig masser af sprødhed og vitalitet. Hvis du ønsker blomkål og broccoli med mindre bid kan du koge dem 2-3 minutter inden du smider dem på grillen. Krydr med salt efter grillning. - Grøntsager på grill er lækkert tilbehør til mange gode bøffer og andet kød. Og der er masser af muligheder, prøv blandt andet peberfrugt og forårsløg. Foto: Guffeliguf.dk.
- Tomater:
Smagfulde og sommermodne tomater er et hit på grillen. Men de kan være svære at grille, fordi de meget nemt smatter ud på grillristen. Der er dog to ting du kan gøre. Sæt dem på et spyd, krydr med lidt god olivenolie og flagesalt, og grill dem et minut på hver side – fire sider – over direkte varme. Eller du kan komme dine tomater op i en lille alubakke, krydr med salt, olie og frisk oregano – og grill dem i bakken over direkte varme i 6-8 minutter. De skal ikke grilles helt ud – der skal være friskhed og sprødhed tilbage i tomaterne. - Kartofler:
Kartofler er gode at grill, men de skal have (for) lang tid i grillen. Derfor er det en god idé at forkoge dem i saltet vand først. Kog dem gerne 10-12 minutter – eventuelt sammen med lidt løvstikke, der giver dine kartofler en smag af bouillon. Læg dem i en alubakke, og kom lidt hjemmelavet persillesmør ved. Grill dem cirka 30 minutter – afhængig selvfølgelig af kartoflernes størrelse. - Gulerødder:
Du kan også sagtens grille gulerødder. Skær dem ud i mindre stænger og grill dem direkte i et par minutter på hver side. Hvis du ønsker grillede gulerødder med mindre bid kan du med fordel forkoge dem 4-5 minutter i letsaltet vand. - Squash:
De grønne squash er meget taknemmelige at komme på grillen. Skær dem i skiver eller “bøffer” på 2-3 centimeters tykkelse, dryp med lidt olie og krydr med salt og frisk timian, og grill indtil de tager farve. Det tager få minutter, og så er de lækre og møre. - Ananas:
Grillet ananas er en fin dessert direkte fra grillen. Skær skræl og stok fra din ananas og del den i mindre både. Drys med lidt rørsukker, og grill din ananas ved direkte varme indtil den begynder at tage farve.
