Blue Flower


Fremhævet
Gammeldags oksesteg i grill
Super easy
Cheap

Gammeldags oksesteg er på listen over de mest populære danske retter i de sidste hundrede år. Retten er en klassisk simreret, hvor kødet simrer i vand, krydderurter og grønsager. Når kødet er færdig med at simre, koges saucen ind af væden fra gryden, og så er maden klar til servering.

Category: Grill Retter Hoved Retter
Seasons
Cuisine Type Latin

Ingredients

For 4 Person(s)

Oskesteg

1 kg Oksetykkam (gerne snøret)
2 stk Løg
2 stk Store gulerødder
150 gr Knoldselleri
2 fed Hvidløg
4 Kviste Persille
6 dl Vand
1 spsk Smør
Salt
Peber

Gammeldags oksesteg i grill Directions

  1. TILBEREDNING
  2. Skræl gulerødder og selleri og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløgene og skær også dem i et par stykker. Vask persillekvistene.
  3. Tænd grillen på middel, direkte varme. Pensl stegen med olie eller smeltet smør, og krydr med salg og peber. Brun stegen på alle sider i ca. 2 minutter pr. side.
  4. Sæt en støbejernsgryde på grillen, og sænk varmen lidt. Kom smør i gryden og lad det smelte. Læg herefter stegen i gryden, og kom alle grønsagerne ved. Hæld vandet over, læg låget på, og lad retten simre (ikke bulderkoge) i 90 minutter.
  5. Mens stegen simrer, gøres en gryde nye kartofler klar.
  6. Tag stegen op, og pak den i folie eller læg et viskestykke over.
  7. Nu skal du lave saucen. Brug en stavblender til at blende grønsagerne i gryden, og tilsæt eventuelt en smule bouillon (grønsags- eller okse) hvis saucen bliver for tyk. Jævn saucen med en smule Maizena rørt ud i lidt koldt vand.
  8. Fjern snoren fra stegen (hvis den var snøret) og skær 1 cm skiver af stegen. Server oksestegen med nye kartofler, sauce, franske kartofler og asier eller hjemmelavet agurkesalat, se opskriften på agurkesalat her >>

Reviews 5/5

Jens
06 okt 2024

Den lækkerste steg jeg har fået