Glutenfri brunchboller (63 )
Er der noget bedre end nybagte glutenfri brunchboller? Det tror vi ikke. Bag lækre boller til morgenbordet helt uden gluten.
Hvis du leder efter en godt opskrift på boller uden gluten, er du kommet til det rette sted. Disse glutenfri brunchboller smager skønt! De er fyldt med sprøde nødder, müsli og tørret frugt, der giver bollerne struktur og skøn smag. Server de nybagte boller til morgenmad, som en del af brunchbordet eller spis dem som snack. Skønt smager de i hvert fald!
1h 35m
Category: | Bagværk |
Seasons |
Ingredients
Glutenfri brunchboller
25 gram Gær |
4 dl Vand |
2 spsk Olie |
1 1/2 tsk Salt |
2 spsk Psyllium |
2 spsk Sirup |
420 gram (ca. 7 dl) Finax Glutenfri Melmix eller Grov Melmix |
80 gram (ca. 3 dl) Glutenfri Crispy Flakes, havregryn eller müsli |
50 gram (ca. 1 dl) solsikkekerner, eller hørfrø, rosiner, hakkede tørrede abrikoser |
Glutenfri brunchboller Directions
- Bland psyllium og gær med vandet og lad blandingen trække ca. 10 min.
- Tilsæt resten af ingredienserne (gem dog lidt melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
- Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
- Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – ca. 7 cm i diameter. Del pølsen i 12 stykker og form dem til boller.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve ca. 40 min.
- Pensl med vand og drys med glutenfri müsli, havregryn eller crispy flakes
- Bag de glutenfri brunchboller midt i ovnen ved 250ºC i 12-15 min.
Recipe notes
Et godt tip: Mangler du mere lækkert glutenfrit bagværk på morgenbordet? Så har vi samlet alle vores bedste opskrifter på brød uden gluten i vores opskriftsunivers. Giv dig i kast med et lækkert glutenfrit grydebrød eller måske en portion grovstykker. Der er i hvert fald noget for en hver smag!