Glutenfri baguette (65 )
Super easy
Cheap
Et friskt og sprødt baguette passer perfekt til alle dagens måltider, såvel som til festlige lejligheder!
Bag sprøde, glutenfri baguette, når du gerne vil undgå gluten, men ikke vil undvære brød. Opskriften giver 4 brød, og der er derfor masser – også til fryseren. Brødene er nemme at bage med vores glutenfri melblandinger. God glutenfri bagelyst!
Category: | Bagværk |
Seasons |
Ingredients
For
4
Person(s)
Glutenfri baguette
4 dl Vand |
25 gram Gær |
1 spsk Psyllium |
25 gram Madolie |
2 tsk Salt |
500 gram Finax Glutenfri Melmix |
Glutenfri baguette Directions
- Smuldr gæren i en skål, og tilsæt det fingervarme vand.
- Tilsæt Psyllium, og rør, til gæren er opløst. Lad dejen hæve i ca. 10 minutter.
- Tilsæt olie og salt, og rør igen.
- Tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen i maskine i ca. 5 minutter.
- Slå dejen ned på et bord, hvorpå der er strøet melmix.
- Del dejen i 4 lige store stykker.
- Form dejstykkerne til baguetter, og læg dem på en plade, som er beklædt med bagepapir.
- Dæk dejen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i ca. 45 minutter.
- Indstil ovnen på 250ºC, og stil et vandfad i bunden af den.
- Stænk de færdighævede brød let med vand, og lav nogle diagonale snit i hvert brød med en skarp kniv.
- Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter.
- Tag vandfadet ud, og sænkt temperaturen til 200ºC. Bag i 10 minutter mere.
- Tag brødene ud, og lad dem køle af på en rist uden noget over sig.