Hjemmelavede glutenfrie flødeboller (47 )
Fairly difficult
Fairly cheap
I går aftes eksperimenterede vi med at lave glutenfrie flødeboller. De smagte rigtig godt, men jeg tror, man skal øve sig et par gange, før de ligner dem, man kan købe i butikkerne.
Denne opskrift er en af de nemmest, jeg har prøvet, og uanset hvordan resultatet ender med at se ud, er smagen skøn.
Denne opskrift er en af de nemmest, jeg har prøvet, og uanset hvordan resultatet ender med at se ud, er smagen skøn.
Category: | Kager |
Seasons | All |
Ingredients
For
10
Person(s)
Hjemmelavede glutenfrie flødeboller
100 gr Glutenfri marcipan |
45 gr Æggehvide (det svarer ca. til æggehviden fra ét mellemstort æg). Brug evt pasteuriserede æg |
30 gr Vand |
90 gr Sukker |
100 gr Mørk chokolade |
Hjemmelavede glutenfrie flødeboller Directions
- Tilberedning
- Pisk æggehviden næsten stiv, mens vand og sukker varmes op i en gryde og koges i et par minutter, til det bliver til en klar væske.
- Hæld den kogende masse i æggehviden under omrøring. Pisk til det er blevet en stiv og klæbrig masse – det tager 10-15 minutter.
- Brug en sprøjtepose, eller lav en af en frysepose du selv klipper hul i.
Placer lidt æggemasse på hver marcipanbund indtil du har 15 flødeboller.
Man kan enten køre rundt i cirkler, eller hele tiden sprøjte i midten og så selv lade massen fordele sig – prøv dig frem - Hvis æggemassen ikke er helt stiv kan det være rigtig svært at dyppe den i chokoladen.
Så kan man overveje at putte flødebollerne tilbage i ovnen i op til 5 minutter for at få æggemassen til at blive stiv eller bare at hælde chokolade over i stedet. - Sæt gerne flødebollerne i køleskabet eller et andet køligt sted, så chokoladen kan stivne.
- Når flødebollerne opbevares køligt kan de holde sig i op til tre dage.