Blue Flower


Fremhævet
Hjemmelavede glutenfrie flødeboller
Fairly difficult
Fairly cheap
I går aftes eksperimenterede vi med at lave glutenfrie flødeboller. De smagte rigtig godt, men jeg tror, man skal øve sig et par gange, før de ligner dem, man kan købe i butikkerne.
Denne opskrift er en af de nemmest, jeg har prøvet, og uanset hvordan resultatet ender med at se ud, er smagen skøn.
Category: Kager
Seasons All

Ingredients

For 10 Person(s)

Hjemmelavede glutenfrie flødeboller

100 gr Glutenfri marcipan
45 gr Æggehvide (det svarer ca. til æggehviden fra ét mellemstort æg). Brug evt pasteuriserede æg
30 gr Vand
90 gr Sukker
100 gr Mørk chokolade

Hjemmelavede glutenfrie flødeboller Directions

  1. Tilberedning
  2. Marcipanen skæres ud i 10 skiver, som lægges på en bageplade og bages i ovnen på 175 grader i 5-6 minutter. 

    2014-10-22 19.49.57 

    Tag dem ud når de begynder at blive lysebrune i kanten.
  3. 2014-10-22 20.05.16
  4. Pisk æggehviden næsten stiv, mens vand og sukker varmes op i en gryde og koges i et par minutter, til det bliver til en klar væske.
  5. 2014-10-22 20.00.54
  6. Hæld den kogende masse i æggehviden under omrøring. Pisk til det er blevet en stiv og klæbrig masse – det tager 10-15 minutter.
  7. 2014-10-22 20.09.35
  8. Brug en sprøjtepose, eller lav en af en frysepose du selv klipper hul i.
    Placer lidt æggemasse på hver marcipanbund indtil du har 15 flødeboller.
    Man kan enten køre rundt i cirkler, eller hele tiden sprøjte i midten og så selv lade massen fordele sig – prøv dig frem :)
  9. 2014-10-22 20.30.52
  10. Når al æggemassen er fordelt smelter du chokoladen.
    Du kan enten vælge at pensle flødebollerne, overhælde dem med chokolade eller forsøge at dypper eller rulle dem i chokolade.2014-10-22 20.41.15
  11. Hvis æggemassen ikke er helt stiv kan det være rigtig svært at dyppe den i chokoladen.
    Så kan man overveje at putte flødebollerne tilbage i ovnen i op til 5 minutter for at få æggemassen til at blive stiv eller bare at hælde chokolade over i stedet.
  12. Sæt gerne flødebollerne i køleskabet eller et andet køligt sted, så chokoladen kan stivne.
  13. Når flødebollerne opbevares køligt kan de holde sig i op til tre dage.

Be the first to post a review