Stenalderbrød (61 )
Stenalderbrød behøver hverken mel, æltning eller hævning. Til gengæld er det fyldt med masser af lækre frø, kerner og nødder, der mætter og giver brødet en konsistens der minder om rugbrød.
Vores stenalderbrød er nemt at bage, og så er det fyldt med masser af kerner, frø og nødder og helt uden gluten. Hvad end du følger stenalderdiæt eller ej, smager brødet skønt med pålæg eller bare som det er. Stenalderbrødet er nemmere at bage end meget andet glutenfrit brød, så det er bare at gå i gang. Du kan også sagtens spise brødet som tilbehør til aftensmaden, eller spise en skive som snack efter træningen. Er der brød til overs, kan det også sagtens fryses. Så er der altid lækkert stenalderbrød klar.
Category: | Bagværk |
Seasons |
Ingredients
Stenalderbrød
100 gram Valsemøllen Økologiske Hørfrø |
100 gram Valsemøllen Økologiske Græskarkerner |
100 gram Valsemøllen Økologiske Sesamfrø |
100 gram Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner |
100 gram Mandler |
100 gram Hasselnødder |
5 stk Æg |
1 dl Raps olie |
2 tsk Salt |
Stenalderbrød Directions
- Bland alle ingredienserne i en skål.
- Kom massen i en smurt rugbrødsform.
- Bag brødet 1 time ved 160 °C (forvarmet ovn).
- Vent med at skære stenalderbrødet ud til det er kølet af.
Watch Video
Recipe notes
Et godt tip: Stenalderbrødet er uden gluten og mætter godt. Leder du efter andre gode alternativer til et groft, glutenfrit brød, har vi lavet et chiagrovbrød ala rugbrød. Ellers kan du prøve vores glutenfri proteinboller, der minder om en sund udgave af bananmuffins. Ellers kan su blive inspireret i vores glutenfri bageunivers, hvor der er masser af glutenfri opskrifter.