Fremgangsmåder
Red velvet kage
Pisk det bløde smør sammen med sukker og vaniljesukker meget luftigt, det tager gerne 10 min.
Tilføj et æg af gangen, så det ikke skiller.
I en anden skål blandes mel, salt, natron og kakaopulver og sigtes.
Kærnemælken blandes sammen med eddike og rød frugtfarve.
Tilsæt nu lidt mel til smør-blandigen, efterfulgt af kærnemælken og pisk imellem hver. Skift imellem melet og kærnemælken til alt er i dejen.
Fyld dejen i din springform og lav evt et “hul” i midten, så hæver den ikke så meget under bagningen. Bag den ved 180˚C i 45-60 min.
Lad kagen køle fuldstændig før den deles i 2 eller 3. Jeg bruger en alm brødkniv til dette.
NB: Kagen bliver ca. 5 cm høj. Halv portion kan bages i en Ø16-18cm springform.
Red velvet kage
Pisk det bløde smør sammen med sukker og vaniljesukker meget luftigt, det tager gerne 10 min.
Tilføj et æg af gangen, så det ikke skiller.
I en anden skål blandes mel, salt, natron og kakaopulver og sigtes.
Kærnemælken blandes sammen med eddike og rød frugtfarve.
Tilsæt nu lidt mel til smør-blandigen, efterfulgt af kærnemælken og pisk imellem hver. Skift imellem melet og kærnemælken til alt er i dejen.
Fyld dejen i din springform og lav evt et “hul” i midten, så hæver den ikke så meget under bagningen. Bag den ved 180˚C i 45-60 min.
Lad kagen køle fuldstændig før den deles i 2 eller 3. Jeg bruger en alm brødkniv til dette.
NB: Kagen bliver ca. 5 cm høj. Halv portion kan bages i en Ø16-18cm springform.
Creme cheese frosting
Pisk flødeost og smør ved middel hastighed til det er godt blandet. Tilsæt flormelis og pisk til alt er indarbejdet. Pisk nu i yderligere 5 min, indtil den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da det kan risikere at skille.
Fordel 1/4 frosting på en kagebund, kom endnu en kage bund over, gentag indtil alle bundende er brugt. Fordel nu den resterende frosting på siderne og toppen af kagen.
Pisk flødeost og smør ved middel hastighed til det er godt blandet. Tilsæt flormelis og pisk til alt er indarbejdet. Pisk nu i yderligere 5 min, indtil den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da det kan risikere at skille.
Fordel 1/4 frosting på en kagebund, kom endnu en kage bund over, gentag indtil alle bundende er brugt. Fordel nu den resterende frosting på siderne og toppen af kagen.