Blue Flower


Fremhævet
Rød Velvet Kage
Fairly difficult
Fairly cheap

Red Velvet kage og cupcakes er nok den kage/cupcake jeg bager mest, da dette er min kærestes ypperste ynglings kage. Nå vi har lyst til lidt lækkert og jeg jeg er i bage humør, spørger jeg altid om der er ønsker? Og 3 ud af 4 gange lyder svaret; “uuh ja, de der red velvet nogen kunne jeg godt spise”. Derudover er resten af familien også ret vilde med red velvet kage, så derfor kommer min opskrift her.

Category: Kager
Seasons

Ingredients

For 4 Person(s)

Red Velvet Kage

150 gr Smør Stuetemperatur
350 gr Sukker
1 spsk Vaniljesukker eller kornene fra 1/2 vaniljestang
2 Æg
350 gr Mel
1 tsk Salt
1 tsk Natron
2 tsk Kakao
2 1/2 dl Kærnemælk
3 tsk Hvidvinseddike (eller klar eddike)
2 bøtter Rød frugtfarve/ eller pastafarve (+40 ml vand) i ønsket farve styrke

Cream-cheese-frosting

500 gr Cream cheese/flødeost, stuetemperatur – IKKE light
500 gr Sigtet flormelis
250 gr Lurpak smør, stuetemperatur
2 spsk Vaniljesukker – eller kornene fra 1 vaniljestang

Rød Velvet Kage Directions

  1. Red velvet kage
  2. Pisk det bløde smør sammen med sukker og vaniljesukker meget luftigt, det tager gerne 10 min.
    Tilføj et æg af gangen, så det ikke skiller.
    I en anden skål blandes mel, salt, natron og kakaopulver og sigtes.
    Kærnemælken blandes sammen med eddike og rød frugtfarve.
    Tilsæt nu lidt mel til smør-blandigen, efterfulgt af kærnemælken og pisk imellem hver. Skift imellem melet og kærnemælken til alt er i dejen.
    making red velvet kage - del 1Fyld dejen i din springform og lav evt et “hul” i midten, så hæver den ikke så meget under bagningen. Bag den ved 180˚C i 45-60 min.
    Lad kagen køle fuldstændig før den deles i 2 eller 3. Jeg bruger en alm brødkniv til dette.
    Makind red velvet kage - del 2NB: Kagen bliver ca. 5 cm høj. Halv portion kan bages i en Ø16-18cm springform.
  3. Red velvet kageFremgangsmåder
    Red velvet kage
    Pisk det bløde smør sammen med sukker og vaniljesukker meget luftigt, det tager gerne 10 min.
    Tilføj et æg af gangen, så det ikke skiller.
    I en anden skål blandes mel, salt, natron og kakaopulver og sigtes.
    Kærnemælken blandes sammen med eddike og rød frugtfarve.
    Tilsæt nu lidt mel til smør-blandigen, efterfulgt af kærnemælken og pisk imellem hver. Skift imellem melet og kærnemælken til alt er i dejen.
    making red velvet kage - del 1Fyld dejen i din springform og lav evt et “hul” i midten, så hæver den ikke så meget under bagningen. Bag den ved 180˚C i 45-60 min.
    Lad kagen køle fuldstændig før den deles i 2 eller 3. Jeg bruger en alm brødkniv til dette.
    Makind red velvet kage - del 2NB: Kagen bliver ca. 5 cm høj. Halv portion kan bages i en Ø16-18cm springform.
  4. Creme cheese frosting

    Pisk flødeost og smør ved middel hastighed til det er godt blandet. Tilsæt flormelis og pisk til alt er indarbejdet. Pisk nu i yderligere 5 min, indtil den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da det kan risikere at skille.
    cream cheese frostingFordel 1/4 frosting på en kagebund, kom endnu en kage bund over, gentag indtil alle bundende er brugt. Fordel nu den resterende frosting på siderne og toppen af kagen.
    Samling af Red velvet kage

Be the first to post a review