Blue Flower


Fremhævet
Grillkyling - lavet på gasgrill
Super easy
Cheap

Grillkylling som den skal laves, hvor kødet bliver mørt og lækkert, uden at kyllingen steges tør.
Husk at købe en kylling af god kvalitet, så får du nemlig en bedre grillkylling!
Opskriften er beregnet til fire personer.

Prep

Cook

Wait

15m

Category: Grill Retter
Seasons All

Ingredients

For 4 Person(s)

GRILLKYLLING LAVET PÅ GASGRIL

1 1,5 kg Kylling
30 gr Rub

Grillkyling - lavet på gasgrill Directions

    SÅDAN LAVER DU GRILLKYLLING PÅ GASGRILL

  1. Start med at gøre din grillkylling ren. Skær urenheder fra, tjek for eventuelle rester af fjer, fjern indmad, og vask kyllingen grundigt – både ind- og udvendig.
  2. Køb en kylling af god kvalitet. Du får et bedre resultat - og dermed en mere smagfuld grillkylling. Her er den en frilandskylling fra Løgismose. Foto: Guffeliguf.dk.
  3. Køb en kylling af god kvalitet. Du får et bedre resultat – og dermed en mere smagfuld grillkylling. Her er den en frilandskylling fra Løgismose. Foto: Guffeliguf.dk.
  4. Så skal vores grillkylling krydres. Vi har her brugt en tør rub, men du kan også vælge bare at bruge salt og peber. Eller eventuelt paprika eller andre krydderier. Det er en smagssag. Sæt så kyllingen med rumpen ned i en dåse.
  5.  
  6. Du kan bruge en øldåse fyldt med øl, eller en tom sodavandsdåse, som du så fylder med vand. Lad kyllingen trække med krydderierne i 15 minutter inden grillning. Du kan selvfølgelig også anvende en kyllingeholder.
  7. Smør din kylling godt ind i en krdyret rub, og stil den oven på en dåseøl eller en tom sodavandsdåse fyldt med vand. Foto: Guffeliguf.dk.
  8. Smør din grillkylling godt ind i en krdyret rub, og stil den oven på en dåseøl eller en tom sodavandsdåse fyldt med vand. Foto: Guffeliguf.dk.
  9. BRUG INDIREKTE VARME

  10. Gør så din gasgrill klar. Vi skal grille ved indirekte varme, så du skal ikke tænde den inderste brænder. Opvarm gasgrillen til 225 grader.
  11. Sæt din grillkylling oprejst på dåsen, så den støtter på benene. Se billedet. Nu skal den først brunes i 15 minutter ved 225 grader.
  12. Sådan placerer du din grillkylling i en gasgrill. Vi steger den ved indirekte varme. Foto: Guffeliguf.dk.
  13. Sådan placerer du din grillkylling i en gasgrill. Vi steger den ved indirekte varme. Foto: Guffeliguf.dk.
  14. Efter 15 minutter skruer du din gasgrill ned på laveste varme (symbolet med kvart), og dermed vil grillen have en varme på omkring 175 grader. Her skal kyllingen nu stege i 45 minutter.
  15. Tag så din færdige grillkylling af gasgrillen, og lad den hvile et kvarter inden udskæring. Hæld indholdet fra dåsen ud.
  16. BRUG DÅSEN

  17. Jeg har anvendt det klassiske grilltrick med at bruge en dåse til grillning af denne grillkylling. Væsken fra dåsen giver noget fugtighed i grillen, og dermed en mere mør kylling, som derfor ikke steger tør.
  18. Du kan roligt anvende en fyldt øldåse uden risiko for, at din grillkylling kommer til at smage for meget af øl. Har du ingen dåseøl i huset, kan du sagtens bare fylde vand i sodavandsdåse og bruge den. Eller som sagt anvende en kyllingeholder, som blandt andet Weber, men også andre producenter, sælger.
  19. Det er vigtigt, at du køber en kylling af god kvalitet. Vi har her grillet en frilandskylling fra Løgismose, som du blandt andet kan købe i Netto. Jo bedre kylling, jo bedre mad når du er færdig med at grille. Sådan er det.
  20. Tricket for at få en saftig og mør kylling er, at starte ud med en kraftigere varme, og efter bruning skrue ned på laveste blus.
  21. BÅDE TIL GAS OG KUL

  22. Denne grillkylling er grillet i en Weber Q3200, men du kan selvfølgelig lave den i en almindelig kuglegrill. Fordel kullene i den ene side af grillen, og grill ved indirekte varme. Læg ud med begge spjæld åbne, og efter de første 15 minutter skruer du ned for varmen ved, at lukke lidt for topspjældet i låget indtil du når omkring 175-185 grader.
  23. Stegetiden på grillkylling afhænger naturligvis af størrelsen på din kylling. Den angivne stegetid her passer til en kylling på omkring 1.500 gram.
  24. KERNETEMPERATUR I KYLLING

  25. Og lidt om kernetemperatur i en kylling: Man siger, at kyllingen er færdigstegt ved en kernetemperatur på 75 grader. Men det kan være svært, at måle temperaturen helt nøjagtigt.
  26. Man må ikke ramme knoglerne med stegetermometret, og derfor er det svært at måle hvor varm kyllingen er. Du kan selvfølgelig måle i brystkødet, men her skal du så huske, at låret skal steges længere – og derfor er senere færdigstegt end brystkødet.
  27. Derfor er det bedste råd altid at stege kylling i næsten en time. Du kan bedst mærke om kyllingen er klar ved, at rokke med et kyllingelår, og hvis knoglen i låret giver sig, ja så er kyllingen klar.

Be the first to post a review