Blue Flower


Fremhævet
Glutenfri tærte med grønne asparges
Easy
Fairly cheap

Det er hurtig, nem og lækker aftensmad og kan også nemt gå til frokost eller i madpakken.

Glutenfri bagning kræver en anden teknik end alm bagning. Denne tærteopskrift udnytter Psylluimfrøskallernes (f.eks. Husk) evne til at skabe struktur i glutenfrit bagværk.

For at få det bedste resultat, skal du lade Psylliumfrøskallerne opsuge den fulde mængde væske og fedtstof mens du arbejder med den. Det er nemmest at gøre med en røremaskine, men du kan også gøre det ved håndkraft, hvis du ikke har en røremaskine. Hvis du gør det i hånden, skal du røre og lade dejen hvile i intervaller. Rør grundigt i 10-15 minutter og lad den hvile i 10 -15 minutter. 3 gange røre og 3 gange hvile. Du kan ikke røre smør/margarine helt ud, så du skal bare sikre at klumperne er så små, som muligt.

Category: Aftensmad
Seasons
Cuisine Type Latin

Ingredients

For 4 Person(s)

Tærtedejen

10 gr Psylliumfrøskaller
2 dl Vand
125 gr Smør/margarine
1/4 tsk Salt
50 gr Boghvedemel
160 gr Fuldkornsrismel

Fyld

1 Bundt Grønne asparges
6 Æg
1/4 dl Fløde
Friskkværnet Salt
Friskkværnet Peber

Glutenfri tærte med grønne asparges Directions

  1. Tærtedejen
  2. 10 g Psylliumfrøskaller
    2 dl vand
    125 g smør/margarine
    1/4 tsk salt
    50 g boghvedemel
    160 g fuldkornsrismel
  3. Pisk psylliumfrøskaller og vand sammen ved høj hastighed. Brug piskeriset først, så der ikke dannes klumper. Skær smør/margarine ud i små stykker og kom det i. Rør til det er helt blandet sammen og der ikke længere er klumper.
    Det bliver en skøn slimet masse, som trækker tråde og det er præcis det resultat, du gerne vil have.
  4. Tilsæt salt. Bland boghvedemel og fuldkornsrismel sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen mens du kører på lav hastighed på røremaskinen. Når dejen er helt samlet lægges den på køl i 1 time pakket ind i film.
  5. Drys rismel ud på bordet og rul tærtedejen ud. Læg den i tærteformen og forbag den i 15 minutter ved 200 °C.
  6. Fyld
  7. Et bundt grønne asparges
    6 æg
    ½ dl fløde
    Friskkværnet salt og peber
    100 g revet västerbottenost eller anden semifast smagfuld ost
  8. Pisk æg, fløde og revet ost sammen med salt og peber. Hæld det i tærteformen og placér de grønne asparges ovenpå.
    Bag tærten ved 200 °C i 30-40 minutter.
  9. Jeg håber du får lavet en fantastisk tærte og er grønne asparges ikke lige din favorit, så kan broccoli sagtens bruges.

Be the first to post a review