Her spiller begrebne som direkte og indirekte varme en store rolle. Men det alt afgørende for at opnå et fantastisk resultat er kødets kernetemperatur, som man skal gå efter under hele tilberedningsprocessen. Fordi: Entrecote stammer fra Striplion udskæring og er derfor et højt kvalitativt stykke kød som også koster lidt mere. Og det resulterer også i at jeg i hvert fald ikke ønsker at gætte eller eksperimenter med dette slags kød. Men hvis du følger nogen enkelte trin, om hvordan man korrekt griller entrecote. Så opnår du et fantastisk resultat.
Forskel Mellem Entrecote Og Rib-Eye
Det er faktisk et kæmpe forskel på en Entrecote og en Rib-Eye. Jeg vil prøve at forklare det ganske enkelt.
Rib-Eye er en udskæring som har mere marmorering (fedt) i midten. Hvor derimod Entrecotes typisk har en fedtkant i toppen. Entrecote skæres ud af Striploin som ikke er en bøf / steak udskæring, men et helt stykke ryg. Rib-Eye derimod udskæres fra højreb. Snakker vi svinekød, ville striploin være svinekam, mens højreb ville være nakkekam.
At Grille En Entrecote Rigtigt, Starter Med Forberedelsen
Hvis du virkelig gerne vil grille eller stege entrecote, bør du ikke glemme en vigtig ting. Og det er at tage kødet ud af køleskabet i god tid! Før dit oksekød grilles, skal det have nået næsten rumtemperaturen. Dette har følgende årsag: Kernetemperaturen spiller en vigtig rolle under tilberedning af større stykker kød. Derfor må Kødet ikke komme direkte fra køleskabet på grillen. Tager du nemlig dit kød direkte fra køleskabet og ligger det på en varm grill, kan du risikere at kernetemperaturen af dit entrecote stadig er for lav ind i midten, men kødet faktisk allerede er tørt og hårdt på ydersiden. Dermed har du ruineret et fantastisk stykke kød.
Hvor Tyk Skal En Entrecote Være Når Den Skal Grilles?
En Entrecoten vejer normalt mellem 350 og 550 gram. Dog burde du skære dem med en minimums tykkelse på 3 centimeter