Græske frikadeller eller hakkebøffer med Tzatziki (12 )
Easy
Fairly cheap
Opskriften på græske frikadeller eller hakkebøffer, er stort set den samme opskrift som græsk farsbrød, jeg foretrækker bare at lave hakkebøffer på grillen, frem for farsbrød. Det er hurtigere, nemmere og så synes jeg at det smager bedre.Her op verdens bedste opskrift på græske frikadeller i grill
Category: | Grill Retter Hoved Retter |
Seasons | |
Cuisine Type | Latin |
Ingredients
For
4
Person(s)
Opskrift
250 gr Hakket svinekød |
250 gr Hakket oksekød |
1 dl Feta i tern |
1 Rødløg |
1 fed Hvidløg |
1 dl Rasp |
2 spsk Mælk |
1 tsk Tørret Timian eller Oregano |
1/2 tsk Stødt spidskommen |
Olivenolie |
Salt |
Peber |
Græske frikadeller eller hakkebøffer med Tzatziki Directions
- TILBEREDNING
Bland okse- og svinekød i en skål. Hak løget meget fint, og bland løg, knust hvidløg, smuldret feta, mælk, rasp, timian (eller Oregano) og spidskommen sammen. Ælt farsen grundigt. - Form 8-10 frikadeller eller 4-6 bøffer, og tryk dem flade med håndhælen, så de bliver ensartede i tykkelsen. Hvis du laver bøffer skal du lige hakke dem på kryds og tværs, for at løsne strukturen i kødet. Dette forhindre bøffen i at trække sig sammen når den kommer på grillen, og dermed bevarer bøffen sin form bedre. Det behøver du ikke hvis det er frikadeller.
- Dryp nu frikadellerne/bøfferne med olivenolie på begge sider, og læg dem på en tallerken smurt med olivenolie. Lad dem hvile på tallerkenen i køleskabet i et par timer.
- Mens frikadellerne/bøfferne hviler i køleskabet kan du lave en lækker tzatziki og forberede græske kartofler med feta og peberfrugt. Se opskriften på Tzatziki her og opskriften på græske kartofler med peberfrugt og oliven her.
- Grill frikadellerne/bøfferne på direkte, middel, varme i 3-5 minutter på hver side, og server dem med den kolde tzatziki og de lune græske kartofler med med peberfrugt og oliven.