Grydebrød (56 )
Super easy
Cheap
Skønt glutenfrit grydebrød der er perfekt tilbehør til både suppe og salater. Når du bager i en gryde, får du nemlig et saftigt indre og et sprødt ydre.
Anja Isabell der selv er mor til en datter med cøliaki har års erfaring med at lave smagfulde og flotte glutenfrie brød. Denne gang har hun kastet sig over grydebrød, der har masser af smag og er bagt på Finax Glutenfri Melmix. Opskriften er nem at gå til, og kræver ikke så meget udstyr.
Cook
Wait
9h
Category: | Bagværk |
Seasons |
Ingredients
For
4
Person(s)
1 stort brød
10 gram Gær |
5 dl Vand |
2 spsk Olivenolie |
130 gram Havregryn |
Salt |
500 gram Finax Glutenfri melmix (rød) |
Grydebrød Directions
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 10 minutter – brug gerne en røremaskine. Dejen skal være blød, og gerne falde langsomt ud af skålen, når du hælder den ud
- Lad dejen hæve i 6-8 timer, gerne natten over
- Sæt støbejernsgryden i ovnen og tænd på 230°C
- Tag den varme gryde ud efter ca. 15 minutter, drys med lidt mel og hæld dejen i gryden
- Bag brødet i ca. 20 minutter i en forvarmet ovn på 230°C (varmluft 210°C) MED låg, og derefter 15 minutter ved 200°C (varmluft 180°C) UDEN låg
- Har du ikke en støbejernsgryde, kan du bruge en stegeso