Glutenfri hjemmelavet is (46 )
Fairly difficult
Fairly cheap
Man kan heldigvis få en del is uden gluten, men hjemmelavet glutenfri is er nemt og lækkert at lave, og så kan man selv bestemme smagen.
Denne opskrift fra Annia er på hjemmelavet glutenfri is med chokolade og jordbær.
Category: | Desserter |
Seasons | All |
Ingredients
For
4
Person(s)
Glutenfri hjemmelavet is
250 gr Jordbær |
2 spsk Lys rørsukker |
1/2 liter Piskefløde |
6 Pasteuriserede æggeblommer |
1 dl Sukker |
1 tsk Vaniljepulver |
100 gr Mørk chokolade 70% |
Glutenfri hjemmelavet is Directions
- Fremgangsmåde
- Bærrene koges let med rørsukker og køles helt af inden brug.
- Æg, sukker og vaniljepulver piskes til en let og luftig skum.
- Fløden piskes til flødeskum.
- Chokoladen hakkes groft.
- Jordbær-massen og chokolade kommes i den piskede æggemasse.
- Flødeskummen vendes i.
- Den hjemmelavede glutenfri is hældes i en springform, kommes i fryseren og røres 1 gang i timen de første tre timer under indfrysningen for at sikre sig, at det ikke krystalliserer.
- Velbekomme.